C Slatka tradicija

Sastojci
1 pakovanje C oblandi
1 l mleka
2 C pudinga od vanile
200 g šećera
2 C vanilin šećera
250 g margarina
100 g bele čokolade
100 g čokolade za kuvanje
300 g mlevenih oraha
300 g mlevenog keksa

Naši proizvodi
Oblande Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Kristina

C Šarena oblanda

Puding od vanile pomešajte sa malo mleka, a ostatak mleka stavite da kuva zajedno sa šećerom i vanilin šećerom.

U uzavrelo mleko dodajte puding i nastavite kuvati kao što inače pripremate pudinge.

Nakon što ste puding sklonili sa vatre, odmah dodajte margarin i nastavite mešati dok se ne istopi i sjedini.

Topao puding odmah odvojite na dva jednaka dela i u jedan dodajte belu čokoladu, a u drugi deo čokoladu za kuvanje, nastavite mešati dok se čokolade ne istope.

Za ovaj kolač nije potrebno ništa čekati da se ohladi, pa nastavite. U tamni fil dodajte orahe, a u svetli fil mleveni keks.

Jednu koru premažite tamnim filom a drugu belim i tako naiymenično. Završite korom.

Stavite kolač u frižider na par sati da se stegne, a može i preko noći.

Po želji kolač možete preliti čokoladom.



Ostali recepti

Kada se kolač stegnuo, izvadite ga iz frižidera i ostavite barem nekih 15 minuta na sobnoj temperaturi da se čokoladna glazura ne bi naglo stvrdnjavala kada je prelijete.