C Slatka tradicija

Sastojci
1 pakovanje C oblandi
200 g mlevenih oraha
300 g očišćenih višanja
200 g mlevenog keksa
200 g čokolade za kuvanje
6 jaja
50 ml ulja
300 g šećera
1 margarin od 250 g

Naši proizvodi
Oblande

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Bojana

C Oblande sa višnjama

Belanca odvojiti od žumanca i ulupati čvrst sneg.

Posebno umutiti žumanca i šećer, pa kuvati na pari dok ne zgusne.

Zatim dodati margarin i 100 g čokolade, pa nastaviti sa kuvanjem dok se svi sastojci ne otope.

Ostaviti fil da se ohladi pa onda dodati višnje, keks i orahe, pa dobro izmešati dok se sve ne sjedini.

Na kraju dodati sneg od belanaca i promešati.

Pripremljenim filon premazati listove oblande.

Na pari otopiti čokoladu sa malo ulja, pa preliti preko gornjeg lista oblande.

Ostaviti oblandu na hladno da se stegne, a onda seći po želji.



Ostali recepti