C Slatka tradicija

Sastojci
Za fil sa čokoladom:
50 ml mleka
200 g šećera
1/2 margarina
100 g čokolade
200 g mlevenog keksa
Za fil sa mlevenim keksom:
50 ml vode
200 g šećera
1/2 margarina
150 g kisele pavlake
200 g mlevenog keksa
3 lista C oblande

Naši proizvodi
Oblande

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

C Oblanda sa mlevenim keksom

Prokuvati mleko i šećer, pa dodati margarin iseckan na kockice i čokoladu.

Sve zajedno još malo prokuvati (da se otope i margarin i čokolada). Skloniti sa vatre, pa umešati mleveni keks.

Ovim filom (tako vrućim-odmah) namazati jedan list oblande, pa preklopiti drugim listom oblande.

II fil: Prokuvati vodu i šećer, pa dodati margarin iseckan na kockice i sve zajedno, još malo kuvati (dok se margarin otopi).

Skloniti sa vatre, pa dodati kiselu pavlaku (prethodno kašikom umućenu) i mleveni keks.

Promešati da se sastojci sjedine, pa fil odmah namazati preko oblande.

Preklopiti trećim listom oblande i ostaviti da se ohladi.



Ostali recepti