C Slatka tradicija

Sastojci
1 pakovanje C oblandi
800 g šećera
2 kesice C Vanilin šećera
2 l mleka
120 g putera
150 g mlevenih oraha

Naši proizvodi
Oblande Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

C Karamel oblande

U šerpu sipati 2l mleka i dodati 800 g šećera. Kuvati na tihoj vatri uz povremeno mešanje.

Dok provri, uključite ringlu. Posle smanjite temperaturu tako da masa blago ključa. Budite strpljivi jer proces kuvanja karamela traje dugo, ako povećate temperaturu karamel će zagoreti.

Kuvati u šerpi većeg prečnika jer se tada lakše odredi kada je postignuta željena gustina. Ipak, pazite da ne preterate sa gustinom jer se u tom slučaju fil ušećeri prilikom hlađenja.

Karamel je gotov kada se količina drastično smanji, masa zgusne i dobije lepu karamel boju.

Sklonite sa šporeta i u vruće dodajte oko 150 g oraha i 125 g putera, sve lepo izmešati da se puter otopi i dobije ujednačena masa.

Pred kraj dodati 2 kesice C vanilin šećera

Toplim karamelom filovati veliko pakovanje oblandi, pokriti ih papirom i pritisnuti teškim predmetom.

Ostaviti da odstoje nekoliko sati.



Ostali recepti