C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
7 belanaca
170 g šećera
150 g mlevenih oraha
1,5 kašika brašna
pola kašike kakaoa
I Fil:
1 l gustog soka od jagoda
4 C pudinga od jagode
15 kašika šećera
II Fil:
7 žumanaca
4 kašike brašna
25 kašika šećera
1/2 l mleka
250 g margarina za kolače (1/4 margarina odvojiti za glazuru sa čokoladom)
Glazura:
200 g čokolade za kuvanje
prethodno odvojen komad margarina
150 g C šlaga sa 2,3 kašike C šećera u prahu

Naši proizvodi
Kakao prah Puding sa ukusom jagode Šlag univerzalni Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Gabrijela

C Kapri torta

Umutiti mikserom 7 belanaca sa 170 g šećera, potom dodati 150 g mlevenih oraha, jednu i po kašiku brašna, pola kašike kakaoa.

Zatim sve to promešati varjačom, da umućena smesa ne bi spala.

Tepsiju obložiti masnim papirom i izliti smesu u nju. Peći na 180 do 200 stepeni, oko 20 do 30 minuta u zavisnosti od rerne.

I Fil:
U šerpu sipati 1 l gustog soka od jagode, dodati 15 kašika šećera da se rastopi, za to vreme umutiti 4 C pudinga od jagode, dodati malo soka od jagode koji smo prethodno izdvojili od one litre koja se kuva.

Napraviti smesu i potom je dodati u šerpu sa sokom. Lagano mešajući dok se ne zgusne.

Skloniti sa šporeta, kada se prohladi fil, preliti koru dok je fil mlak.

II Fil
Umutiti 7 žumanaca sa 10 kašika šećera, u drugu činiju umutiit 4 kašike brašna sa dve kašike gustina, i malo mleka.

Zatim te dve smeše sjediniti. Na pari otopiti 15 kašika šećera u pola litre mleka i lagano dodati prethodno umućenu smesu da se sve sjedini.

Mešati smesu dok se ne zgusne. Fil ostaviti da se dobro ohladi.

Umutiti margarin (manji deo ostaviti za glazuru). Margarin sjediniti sa filom (drugim).

Glazura
Otopiti 200 g čokolade sa preostalim margarinom. Umutiti 150 g C šlaga sa 3 dl mleka (jedna i po čaša od jogurta), i dve do tri kašike C šećera u prahu.

Filovanje: kora, fil od jagode, fil od žumanaca, čokoladna glazura i od gore šlag.

Ukrasiti po želji.



Ostali recepti

Pripaziti na koru dok se peče, jer je od belanaca.

Tortu seći oštrim nožem, zbog tvrdog sloja glazure od čokolade.