C Slatka tradicija

Sastojci
Braon fil:
6 belanaca
150 g C šećera u prahu
300 g mlevenog keksa
2 kašike kakaoa
Žuti fil:
6 žumanaca
150 g C šećera u prahu
2 kesice C vanilinog śecera
250 g margarina za kolače
5 lista C oblandi

Naši proizvodi
Oblande Vanilin šećer Šećer u prahu Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

C Dvobojne oblande

Braon fil:
Belanca ulupati u čvrst sneg, pa postepeno dodavati C šećer u prahu.

Mutiti dok se šećer ne otopi pa dodati keks i kakao.

Sjediniti smesu kašikom.

Žuti fil:
Žumanca penasto umutiti sa C šećerom u prahu i dodati C vanilin šećer,zatim kuvati na pari.

Čim se zgusne dodati margarin. Malo prohladiti fil.

Filovati C oblandu. Oblanda,crni fil, oblanda žuti fil.

Kada završimo sa filovanjem pritisnuti težim plehom.

Odstaviti da odstoji i sutradan su spremne za posluživanje.



Ostali recepti

Ja žumanca kuvam na pari pošto ne volim živa. Probajte i na ovaj način, ukus je malo drugačiji. Postupak jeste malo duži.