C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
10 jaja
10 kašika šećera
5 punih kašika brašna
2 kašike C kakao praha
1 kesica C praška za pecivo
mleko za kvašenje kora
Fil:
1 margarin
250 g C prah šećera
3 kašike vrelog mleka
3 žumanca
3 belanca
1 kesica C vanilin šećera
200 g rastopljene čokolade
Ukrašavanje:
C šlag krem od čokolade

Naši proizvodi
Kakao prah Vanilin šećer Šlag krem sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Snežana

C Čokoladna fantazija

Umutiti sastojke za koru i od te mase ispeći dve kore koje kasnije treba preseći da ispadnu 4 kore.

Pekla sam u kalupu prečnika 26 cm iz dva puta i ispale su mi fino visoke kore koje su se lepo isekle koncem (prvi put u životu mi je to uspelo, obicno pečem 4 kore posebno).

Margarin umutiti sa prah šećerom, dodati žumanca i preko njih sipati 3 kašike vrelog mleka i rastopljenu čokoladu.

Sve to izmiksirati pa sjediniti sa 3 belanca umućena posebno bez šećera.

Sve lepo sjediniti pa filovati svaku koru. Kore kvasiti vrućim mlekom.

Ukrasiti čokoladnim šlagom.



Ostali recepti