C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
3 jaja
12 kašika šećera
12 kašika brašna
12 kašika mleka
2 kašike C kakao praha
6-7 kašika ulja
1 C Prašak za pecivo
Grožđice
Preliv:
4-5 kašika šećera
1 l mleka
Glazura:
Kašičica margarina
1-2 kašike šećera
1-2 kašike C kakao praha
Malo mleka

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Brzi kakao kolač

Kora:
Umutiti belanca sa šećerom, a zatim dodavati ovim redom: žumanca, brašno, kakao, prašak za pecivo, mleko, ulje. Spojiti i izliti u podmazan pleh. Posuti grožđicama i ispeći.

Preliv:
U 200 ml mleka rastvoriti šećer, ostaviti da odstoji, pa dodati ostatak do 1 l mleka.

Glazura:
Pomešati sve sastojke. Preko ispečenog toplog testa staviti preliv, a kad ga upije i glazuru.



Ostali recepti