C Slatka tradicija

Sastojci
500 g brašna
200 g masti
2 dl jogurta
1 jaje
1 kesica C praška za pecivo
3 kašike šećera
1 kašičica soli
2 kesice C vanilin šećera
C šećer u prahu
po želji 2 kašike kakaa

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Zorica

Brze sipkave kiflice i kolačići

U posudu za mešenje umutite mast sa šećerom, dodajte 1 vanilin šećer, jaje, so i jogurt i postepeno dodajte brašno sa praškom za pecivo neprekidno mešajući varjačom (ja koristim mikser sa dodatkom za testo).

Nakon nekoliko minuta mešanja, prebacite testo na radnu površinu i još malo mesite rukama (po potrebi dodajte po malo brašna), dok ne dobijete glatko testo.

Ja sam testo podelila na dva dela pa u jedan dodala kakao prokuvan sa kašikom - dve vode, a vi ne morate. Neka testo odmori desetak minuta, ali nije obavezno.

Dobijeno testo razvaljajte oklagijom debljine oko 1 cm i po želji od njega pravite kiflice ili vadite modlicama za kolače. Ja sam koristila modlice a pravila sam i šarene kiflice (razvukla svetlo testo u krug, preko njega braon testo, lagano razvukla oklagijom, sekla na osmine i uvijala kiflice).

Pecite na 200 stepeni oko 15-20 min. tj. dok blago ne porumene. Gotove uvaljajte u prah šećer zamirisan vanilom.



Ostali recepti