C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
7 belanaca
13 kašika šećera
7 kašika brašna
Preliv:
3 dl mleka
Fil:
1/2 litra mleka
7 žumanaca
6 kašika šećera
5 kašika gustina
200 g margarina
Glazura:
2 kesice C šlaga

Naši proizvodi
Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Bele ledene kocke

Kora:
Mutiti belanca sa šećerom dok ne postane čvrsta masa.

Dodati brašno i promešati. Peći na 200 stepeni dok ne porumeni.

Vruću koru preliti sa hladnim mlekom.

Fil:
Mleko staviti da se kuva. Umutiti žumanca sa šećerom i gustinom i dodati u mleko.

Mešati dok ne postane gusta masa. Kada se malo prohladi dodati margarin i izmešati. Naneti preko kore.

Za glazuru koristiti šlag prema uputstvu sa kesice.



Ostali recepti