C Slatka tradicija

Sastojci
1 l mleka
2 želatina
8 kašika šećera
4 šlag kreme od vanile
200 g napolitanki
50 g čokolade
8 krem bananica
3 šlag pene

Naši proizvodi
Želatin Šlag krem sa ukusom vanile Kokosovo brašno Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Adilja

Bela Huanita

Mleko skuvati sa šećerom na umerenoj temperaturi.

Želatin otopiti u malo hladne vode, pa kad nabubri dodati u vruće mleko i kuvati 5 minuta. Nakon toga ostaviti da se ohladi.

U ohlađeno mleko dodati šlag krem i mutiti dok se ne zgusne.

Dobijenu smesu podeliti na dva dela, pa u jedan dodati sitno seckane napolitanke i rendanu čokoladu, a u drugi seckane bananice.

Finalni postupak:
U vodom nakvašen kalup sipati smesu sa napolitankama i čokoladom. Preko nje rasporediti smesu sa bananicama.

Tortu ostaviti u zamrzivaču najmanje 3 sata, a zatim premazati umućenom šlag penom.



Ostali recepti