C Slatka tradicija

Sastojci
3 jaja
8 kašika šećera
120 ml ulja
1 čaša jogurta
3 C vanilin šećera
1/2 kesice praška za pecivo
250 g brašna
100 g džema od jagoda

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Barni medvedići sa jagodama

Odvojiti belanca od žumanaca, umutiti belanca u čvrst sam, i postepeno dodavati šećer.

Dodavati jedno po jedno žumance neprekidno muteći. Umešati ulje, jogurt, vanilin šećer i na kraju brašno pomešano sa praškom za pecivo. Sve lepo sjediniti.

Kalupe u obliku medvedića podmazati uljem i sipati 2/3 smese, u sredinu staviti kašičicu džema od jagoda. Prekriti ostatkom smese.

Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok ne porumene. (10-15 min)



Ostali recepti

Može se filovati umesto džema sa kockicom čokolade, žele bombonama, bananom....svaka kombinacija je preukusna.