C Slatka tradicija

Sastojci
500 g kora za baklavu
1 kg očišćenih višanja
4 jaja
4 kašike šećera
1 prašak za pecivo
8 kašika griza
4-5 vanilin šećera
2 dl ulja

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Pšenični griz Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra

Baklava sa višnjama

Umutiti prvo belanca, pa polako umešati belanca i ostale sastojke. Filovati tri kore po celoj površini i na trećoj kori koju takođe filujete sipati više fila ravnomerno.

Uviti u rolat i seći na manje rolate širine 3-4 prsta. Filovati sve dok imate kore i fila. Ređati u nepodmazan pleh.

Rernu zagrejati na 250 C, a kada se zagreje smanjiti na 200 C i staviti rolate da se peku. Kada porumene i narastu izvaditi ih iz rerne i početi sa špinovanjem šećera.

700 g šećera i 0.5 l vode staviti da provri, kada provri ostavite da vri 3-4 min. Zatim prelijte preko pečenih rolata.

Ostavite da se ohladi, a zatim poslužite.



Ostali recepti