C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
3 jaja
3 kašike šećera
1 kesica praška za pecivo
1 dl ulja
1 dl jogurta
1 kesica C pudinga od jagoda
3 kašike brašna
500 g jagoda
Za fil:
500 ml soka od jagoda
1 kesica C želatina
1 kesica pudinga od jagode
100 ml slatke pavlake ili šlag kreme
2 dl hladnog mleka ili mineralne vode
Čokoladne mrvice

Naši proizvodi
Puding sa ukusom jagode Prašak za pecivo Želatin Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Aurelio kocke za jagodama

Jaja sa šećerom umutiti penasto pa dodati ulje, jogurt, prašak za pecivo pecivo pomešano sa brašnom i puding.

Sve to dobro promešati i peći na 200 stepeni 20 minuta. Zatim pečenu koru izvaditi iz rerne i odozgo poređati jagode koje smo isekli na polovine i poprskati ih sa 2 kašike šećera.

Kolač vratiti u rernu da se jagode karamelizuju još 10 minuta. (da jagode omekšaju).

Izvaditi kolač iz rerne i ohladiti. Dok se kora peče kuvamo fil, skuvati 1/2 l soka od jagoda.

Dok ovo vri dodati kesicu želatina rastopljenog sa 4 kašike hladne vode. Sve zajedno ostaviti da vri 1-2 minuta.

Zatim dodati puding od jagode (razmućen sa 4 kašike soka od jagoda) sve zajedno kuvati još 5 minuta.

Fil zatim ohladiti. Umutiti 100 ml slatke pavlake ili šlag krema pa pola staviti u hladan fil, a pola ostaviti za filovanje.

Umućeni fil premazati preko ohladjenog kolača.

Ostaviti fil malo da se stegne u frižider pa zatim odozgo isfilovati sa šlag kremom.

Dekorišati po želji.



Ostali recepti