C Slatka tradicija

Sastojci
6 jaja
17 kašika šećera
1,5 dl ulja
1 kašika C kakaoa
9 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
600 ml čokoladnog mleka
2 C pudinga od čokolade
1 kašika C čvrstina
220 g čokolade za kuvanje
250 ml slatke pavlake

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Puding čokolada Čvrstin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marina

Apsolutno čokoladna torta

Kora:
Umutiti 6 belanaca i 12 kašika šećera, pa dodati 6 žumanaca 1,5 dl ulja, kašiku C kakaoa, 9 kašika brašna i 1 C prašak za pecivo.

Fil:
Prokuvati 500 ml čokoladnog mleka sa 4-5 kašika šećera, a u preostalih 100 ml razmutiti 2 kesice C pudinga od čokolade i kašiku C čvrstina.

Sipati u prokuvano mleko i kuvati dok se ne zgusne, u vruć fil dodati i 100 g čokolade za kuvanje.

Kada se fil ohladi dodati 100 ml umućene slatke pavlake. Koru preseći na tri dela i nafilovati.

Preostalih 150 ml slatke pavlake staviti na šporet i ubaciti 120 g čokolade za kuvanje.

Kad se čokolada istopi staviti da se dobro ohladi, umutiti i premazati preko torte.



Ostali recepti