Slane oblande

Slane oblande

Idealne za prilike u kojima pravite predjela za veći broj gostiju, C Slane oblande će ulepšati Vaše rođendane, slave ili važna porodična okupljanja. Dopustite sebi da budete kreativni i isprobajte naše predloge recepata koji Vas očekuju na poleđini svakog pakovanja. Sve što je potrebno jeste da odaberete slani fil i punjenje po želji, a C Slane oblande će se pobrinuti za ostalo.

Uputstvo za pripremu

Slana torta

Potrebni sastojci:
1 pakovanje C slanih oblandi
Fil: 800 g praške šunke (isečene na pravougaone listove srednje debljine), kisela pavlaka 700 g (20%m.m.), krem sir 500 g, 300 ml majoneza
Za ukrašavanje: 100 g susama, 200 g rendanog kačkavalja po želji
Priprema:
Za fil umutiti kiselu pavlaku sa krem sirom i majonezom. Susam propržiti na tiganju. List oblande premazati filom u tankom sloju, poređati listove šunke, ponovo premazati filom u tankom sloju, zatim prekriti listom oblande i pritisnuti. Svaki list oblande filovati na isti način. Poslednji list oblande, premazati filom i posuti proprženim susamom. Ostaviti u frižideru da prenoći.

Predlog:
Oblande možete posuti rendanim kačkavaljem, umesto susamom, a susam dodati u fil. Prijatno!


Slani pohovani rolat

Potrebni sastojci:
1 pakovanje C slanih oblandi
Fil: 500 g mlevenog mesa, 500 g šampinjona, 2 praziluka, 1 jaje, so, biber, začini po želji
Smesa za pohovanje: 3 jaja, 100 g brašna, 200 g prezli
Priprema:
Izdinstati sitno iseckan luk, dodati mleveno meso i kratko propržiti. Dodati iseckane šampinjone i dinstati dok ne ispari voda. Dodati so, biber i začine po želji. Kad se malo prohladi, dodati jedno razmućeno jaje. 4 lista oblandi staviti između vlažnih krpa dok ne omekšaju da mogu da se savijaju u rolat.
List oblande (strana sa krupnijom šarom) premazati 1/4 fila, prekriti drugim listom oblande, premazati 1/4 fila, čvrsto urolati. Isti postupak ponoviti sa još dva lista oblande. Rolate uviti u aluminijumsku foliju i staviti u frižider da se dobro stegnu (kako bi se lakše sekli).
Rolate nakon hlađenja iseći na šnite širine 1 – 1,5 cm. Šnite uvaljati u brašno, umočiti u umućena jaja (posoliti i začiniti po želji), pa u prezle i pržiti u dubokom ulju na srednjoj temperaturi, par minuta dok ne porumene sa obe strane. Odlagati ih na papirni ubrus kako bi ubrus upio višak ulja.

Predlog:
Isečene i panirane parčiće rolata možete peći u rerni (pleh obložiti papirom za pečenje i malo ga nauljiti, složiti parčiće i njuh malo nauljiti. Peći u prethodno zagrejanoj rerni (na 230ºC, oko 30 minuta).

Savet više: slani pohovani rolat dok je vruć posuti proprženim susamom i servirati uz tartar sos. Prijatno!

Slani pohovani rolat (posno)

Potrebni sastojci:
1 pakovanje C slanih oblandi
Fil: 800 g šampinjona, 2 glavice crvenog luka ili praziluka, 1 šolja piriča ( 250 g), so, biber, začini po želji
Smesa za pohovanje: 500 ml gazirane vode, 250 g brašna, 250 g prezli
Predlog: Umesto prezli možete koristiti susam.
Priprema:
Izdinstati sitno iseckan luk, dodati iseckane pečurke i dinstati dok ne uvri voda. Dodati skuvani pirinač, so, biber i začine po želji.
Listove oblandi staviti između vlažnih krpa dok ne omekšaju da mogu da se savijaju u rolat.
Svaki list oblande (strana sa krupnijom šarom) premazati toplim filom, čvrsto urolati i staviti u frižider da se dobro stegnu (kako bi se lakše sekli). Rolate iseći na parčiće širine 1,5 – 2 cm. Parčiće umakati u smesu gazirane vode i brašna (posoliti i začiniti po želji) pa u prezle i pržiti na zagrejanom ulju par minuta dok ne porumene.

Predlog:
Isečene i panirane parčiće rolata možete peći u rerni (pleh obložiti papirom za pečenje ili nauljiti i složene parčiće malo nauljiti. Peći u rerni u pretghodno zagrejanoj rerni (230ºC, oko 30 minuta). Prijatno!

Neto težina: 210 g