Puding za torte sa ukusom lešnika

Puding za torte sa ukusom lešnika

Puding od lešnika je poslastica koja svojim poznatim, nežnim ukusom donosi radost svim članovima porodice. Od sada ga možete pronaći u pakovanju od 120 g i koristiti za filovanje torti i kolača. Pogledajte recepte na poleđini pakovanja i zasladite Vaše trenutke!

Uputstvo za pripremu

Pripremite 1,5 l mleka. Odmerite oko 300 ml hladnog mleka, dodajte sadržaj kesice i mešajte dok masa ne postane glatka. Preostalu količinu mleka zasladite sa 6-8 kašika šećera (120-160 g) i zagrejte do ključanja. Sklonite sa vatre, umešajte pripremljenu masu i kuvajte 2-3 minuta uz neprestano mešanje. Vrelu masu sipajte u vlažne posude i ostavite da se puding stegne i ohladi.

Predlog za pripremu Puding kuglica sa ukusom lešnika:

Pripremite 350 ml mleka. Odmerite oko 100 ml hladnog mleka, dodajte sadržaj kesice i mešajte dok masa ne postane glatka. Preostalu količinu mleka zasladite sa 9 kašika šećera (180 g) i zagrejte do ključanja. Sklonite sa vatre, umešajte pripremljenu masu i kuvajte oko 1 minut uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Puding ohladite uz neprestano mešanje da se ne stvori kožica. 180 g maslaca (sobne temperature) penasto umutite mikserom, pa postepeno dodajte u potpuno ohlađen puding, uz mućenje mikserom. Dodajte 100 g mlevenog pečenog lešnika, kratko umutite i oblikujte masu. Formirajte kuglice i uvaljajte u mleveni pečeni lešnik, mleveni keks ili po želji.

Savet: U kuglicu ubacite celo jezgro pečenog lešnika.

Predlog za pripremu Torte sa keksom i pudingom sa ukusom lešnika:

Pripremite 1 l mleka. Odmerite oko 300 ml hladnog mleka, dodajte sadržaj kesice i mešajte dok masa ne postane glatka. Preostalu količinu mleka zasladite sa 6 kašika šećera (120 g) i zagrejte do ključanja. Sklonite sa vatre, umešajte pripremljenu masu i kuvajte 2-3 minuta uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Puding ohladite uz neprestano mešanje da se ne stvori kožica. 250 g margarina (sobne temperature) penasto umutite mikserom i postepeno dodajte u potpuno ohlađen puding, uz mućenje mikserom. U 250 ml mleka dodati 1 kesicu C Vanilin šecera. Keks 60 komada (500 g), jedan po jedan umačite u mleko i ređajte na tacnu za tortu (3 x 5 kom u osnovi). Fil podelite na 4 dela. Naizmenično ređajte keks i svaki sloj filujte. Završite slojem keksa, a celu tortu premažite tankim slojem fila.

Savet: 75 g C Šlag krema sa ukusom vanile umutite sa 150 ml hladnog mleka, prema uputstvu i premažite celu tortu. Dekorisati po želji.

Savet više: Da bi se brže ohladio, puding preručite u drugu posudu, direktno na površinu vrućeg pudinga stavite prozirnu foliju i ostavite da se ohladi.

Neto težina: 120 g