Puding za torte sa ukusom karamela

Puding za torte sa ukusom karamela

Prepoznatljiv ukus karamela od sada možete naći i u pakovanju od 120 g. C Puding sa ukusom karamela može biti fantastičan krem u Vašoj torti ili kolaču. Pronađite recepte na poleđini pakovanja i isprobajte nove mogućnosti našeg pudinga!

Uputstvo za pripremu

Pripremite 1,5 l mleka. Odmerite oko 300 ml hladnog mleka, dodajte sadržaj kesice i mešajte dok masa ne postane glatka. Preostalu količinu mleka zasladite sa 6-8 kašika šećera (120-160 g) i zagrejte do ključanja. Sklonite sa vatre, umešajte pripremljenu masu i kuvajte 2-3 minuta uz neprestano mešanje. Vrelu masu sipajte u vlažne posude i ostavite da se puding stegne i ohladi.

Predlog za pripremu Puding kuglica sa ukusom karamela:

Pripremite 350 ml mleka. Odmerite oko 100 ml hladnog mleka, dodajte sadržaj kesice i mešajte dok masa ne postane glatka. Preostalu količinu mleka zasladite sa 9 kašika šećera (180 g) i zagrejte do ključanja. Sklonite sa vatre, umešajte pripremljenu masu i kuvajte oko 1 minut uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Puding ohladite uz neprestano mešanje da se ne stvori kožica. 180 g maslaca (sobne temperature) penasto umutite mikserom, pa postepeno dodajte u potpuno ohlađen puding, uz mućenje mikserom. Dodajte 100 g mlevenog pečenog lešnika, kratko umutite i oblikujte masu. Formirajte kuglice i uvaljajte u mleveni pečeni lešnik, mleveni keks ili po želji.

Savet: U kuglicu ubacite celo jezgro pečenog lešnika.

Predlog za pripremu Torte sa keksom i pudingom sa ukusom karamela:

Pripremite 1 l mleka. Odmerite oko 300 ml hladnog mleka, dodajte sadržaj kesice i mešajte dok masa ne postane glatka. Preostalu količinu mleka zasladite sa 6 kašika šećera (120 g) i zagrejte do ključanja. Sklonite sa vatre, umešajte pripremljenu masu i kuvajte 2-3 minuta uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Puding ohladite uz neprestano mešanje da se ne stvori kožica. 250 g margarina (sobne temperature) penasto umutite mikserom i postepeno dodajte u potpuno ohlađen puding, uz mućenje mikserom. U 250 ml mleka dodati 1 kesicu C Vanilin šecera. Keks 60 komada (500 g), jedan po jedan umačite u mleko i ređajte na tacnu za tortu (3 x 5 kom u osnovi). Fil podelite na 4 dela. Naizmenično ređajte keks i svaki sloj filujte. Završite slojem keksa, a celu tortu premažite tankim slojem fila.

Savet: 75 g C Šlag krema sa ukusom vanile umutite sa 150 ml hladnog mleka, prema uputstvu i premažite celu tortu. Dekorisati po želji.

Savet više: Da bi se brže ohladio, puding preručite u drugu posudu, direktno na površinu vrućeg pudinga stavite prozirnu foliju i ostavite da se ohladi.

Neto težina: 120 g