burger c logo
search
bell

Moja knjižica recepata

Pšenični griz

Pšenični griz se kod nas tradicionalno koristi u ishrani dece, mada ga koriste i odrasli, jer predstavlja ukusan i hranljiv obrok koji vole sve generacije. Griz može da se spremi kao samostalna poslastica, ali može biti i dodatni sastojak za pripremu drugih slatkih i slanih jela. Koristi se za pripremu najukusnijih kaša za najmlađe članove porodice, a sa grizom se tradicionalno prave i knedle za domaću supu. Pored toga, domaćice ga često koriste i u pripremi slatkih pita, ukusnih kolača, koha i drugih kulinarskih specijaliteta.



Neto težina

Pšenični griz

Uputstvo za pripremu

Dodati 2 kašike (30 g) griza u 250 ml mleka. Zasladiti sa 3 kašičice šećera ili prema ukusu i zagrejati. Kuvati na laganoj vatri 3 minuta uz neprestano mešanje.

Neto težina: 200 g / 400 g

Nutritivne vrednosti arrow-up

Energija

387 kJ (91 kcal)

Masti

1,3 g

Od kojih zasićene masne kiseline

Ugljeni hidrati

0,9 g

Od kojih šećeri

Proteini

3,9 g

So

0,09 g

Potrebno ti je još inspiracije

Bez brige! Naša C Slatka tradicija porodica nudi širok izbora proizvoda, a brza i jednostavna priprema olakšaće svako upuštanje u novu kulinarsku avanturu.

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvujte u konkursu
"Uskršnje torte i
kolači"

Pošaljite recept