Osvežavajući letnji desert, posan i neodoljivo ukusan.
Pripremite 500 ml vode. Odmerite 100 ml vode, dodajte sadržaj kesice i mešajte dok masa ne postane glatka. Preostalu količinu vode zagrejte do ključanja. Sklonite sa vatre, umešajte pripremljenu masu i kuvajte 1 minut uz neprestano mešanje.Vrelu masu izlijte brzo u prethodno vodom pokvašen kalup (8 x 27 cm), ravnomerno rasporedite, površinu poravnajte i ostavite da se desert stegne i ohladi u frižideru.
Savet: Pre serviranja desert možete prevrnuti na tacnu, iseći na kockice.
Predlog za pripremu kolača sa
koštunjavim voćem / čokoladnim prelivom:
Desert pripremite prema uputstvu. Vrelu masu izlijte brzo u prethodno vodom pokvašen kalup (8 x 27 cm) i ravnomerno rasporedite. Površinu poravnajte i pospite po želji: mlevenim ili seckanim koštunjavim voćem (orasima, lešnicima, kokosovim brašnom) ili ukrasite čokoladnom glazurom i ostavite da se desert stegne i ohladi u frižideru. Po želji pre serviranja ukrasite šlagom.
Predlog za pripremu kolača sa voćem i keksom:
Pripremite 700 ml tečnosti (oceđen sok od zamrznutog voća ili kompota + neophodna količina vode). Odmerite 100 ml tečnosti, dodajte sadržaj kesice i mešajte dok masa ne postane glatka. U preostalu količinu vode dodajte 100 g šećera i zagrejte do ključanja. Sklonite sa vatre, umešajte pripremljenu masu i kuvajte 1 minut uz neprestano mešanje. U vrelu masu dodajte prethodno pripremljeno voće po želji (maline, višnje, tropski miks, ananas, banana) i 200 g izlomljenog keksa. Izmešajte i dok je još toplo izlijte u prethodno vodom pokvašen okrugli kalup O26 cm, površinu poravnajte i ostavite da se stegne i ohladi u frižideru. Kolač pažljivo prevrnite na tacnu i pre serviranja ukrasite šlagom, čokoladnim prelivom ili po želji.
Energija
Masti
Od kojih zasićene masne kiseline
Ugljeni hidrati
Od kojih šećeri
Proteini
So
Pogledaj recepte koji sadrže ovaj proizvod i upusti se u kulinarsku avanturu.
Bez brige! Naša C Slatka tradicija porodica nudi širok izbora proizvoda, a brza i jednostavna priprema olakšaće svako upuštanje u novu kulinarsku avanturu.