Predstavljamo

Želatin

Želatin se uglavnom dobija od svinjske kože, a ponekad i od goveđe. Najviše se koristi u prehrambenoj industriji, više od bilo kojeg drugog dodatka za želiranje. Može se naći u hladnim mlečnim proizvodima, poslasticama, želeima i mesnim proizvodima. ... detaljnije

Šlag krem

Šlag krem je danas tradicionalni saveznik domaćicama u pravljenju mnogih neodoljivih poslastica. Postao je popularan u 16. veku, pre svega u Italiji i Francuskoj, ali se tada za šlag krem koristio izraz ... detaljnije

Kakao

Kakao je danas nezaobilazni sastojak najukusnijih i najlepših poslastica. Dobija se sušenjem i mlevenjem delova biljke kakaovac. Kakao je i osnovni sastojak od koga se pravi čokolada. ... detaljnije

Puding

U ranom srednjem veku, ovakve poslastice su se punile u specijalne kalupe, da bi pravi procvat doživeli tokom renesanse u kraljevskim kuhinjama, kada su se oblici pretvorili u prava mala umetnička dela ... detaljnije

Oblande

Sigurno će vas iznenaditi činjenica da ova mnogima omiljena poslastica potiče još iz davnih vremena. Naime, prva presa za oblande napravljena je još u staroj Grčkoj, dok u Evropi njihova masovna potrošnja datira još iz 13. veka ... detaljnije

Soda bikarbona

Soda bikarbona je jedan od najboljih saveznika svake domaćice. Njena najpoznatija upotreba je za pripremu peciva i poslastica. Međutim, soda bikarbona je pravo multipraktik čudo za vaše domaćinstvo ... detaljnije